Welcome

Say hello to the toggle bar. This is an optional section you can use to display any content you'd like. Simply select a page from the theme panel and the content of the page will display here. You can even use the drag and drop builder to create this! This is a perfect place for your company mission statement, alerts, notices or anything else.

Get In Touch

Email: support@total.com
Phone: 1-800-Total-Theme
Address: Las Vegas, Nevada

Our Location

18194922 1962030124028929 8948197328397894317 N
18194922_1962030124028929_8948197328397894317_n
17862432_1951744911724117_3986464556939328182_n
17861931_1952191908346084_7321267039596149646_n
17834348_1951187361779872_5996947244262896668_o
17814251_1951187385113203_8599930368318822525_o
17807584_1951187405113201_5842568777458479248_o
17800279_1951187311779877_507026058601131612_n
17800269_1951207338444541_7040006594185510998_n
17799967_1951207351777873_755657751831172440_n
17796681_1951207348444540_8424282404873229477_n
17795768_1951187315113210_7473275543783257576_n
18194922 1962030124028929 8948197328397894317 N17862432 1951744911724117 3986464556939328182 N17861931 1952191908346084 7321267039596149646 N17834348 1951187361779872 5996947244262896668 O17814251 1951187385113203 8599930368318822525 O17807584 1951187405113201 5842568777458479248 O17800279 1951187311779877 507026058601131612 N17800269 1951207338444541 7040006594185510998 N17799967 1951207351777873 755657751831172440 N17796681 1951207348444540 8424282404873229477 N17795768 1951187315113210 7473275543783257576 N

Уникатен филигрански накит

Младата сликарка Елена Пешевска – Ека изработи колекција на филигрански накит
ексклузивно за галеријата „Ајкантус“. Оваа колекција е составена од ѓердани, обетки,
брошови и прстени. Сите овие уникатни парчиња се изработени во традиционална
македонска филигранска техника во сребро, во комбинација со полудраги камења и
охридски бисери.
Ека како што таа самата изјавува секогаш се одушевувавала на филигранскиот накит како
моден детаљ. Токму оваа страст кон филигранот ја испровоцирал нејзината креативност
во оваа техника на прозивоство на накит, затоа по завршувањето на студиите на
Факултетот за ликовна уметност во Скопје, завршува и курс за изработка на филигран во
Комората на занаетчии на Град Скопје кај мајсторот Аднан Рамадани.