Welcome

Say hello to the toggle bar. This is an optional section you can use to display any content you'd like. Simply select a page from the theme panel and the content of the page will display here. You can even use the drag and drop builder to create this! This is a perfect place for your company mission statement, alerts, notices or anything else.

Get In Touch

Email: support@total.com
Phone: 1-800-Total-Theme
Address: Las Vegas, Nevada

Our Location

6Bik
6Bik
5Gjavol
4Medusa1
3Maskarade
2Dobriot Zmej
1Tower Of Babylon
23Gradot Od Romanot
21Ubavata Pateka
20Grad Vo Sino
11Lici Na Grad
10Skrseni Krila
8Red Dreams
46
45 Lepeza
32Papermasche Riba
31padnatiot Angel
27Molitva 1
26Molitva 2 A
28Molitva 3
6Bik5Gjavol4Medusa13Maskarade2Dobriot Zmej1Tower Of Babylon23Gradot Od Romanot21Ubavata Pateka20Grad Vo Sino11Lici Na Grad10Skrseni Krila8Red Dreams4645 Lepeza32Papermasche Riba31padnatiot Angel27Molitva 126Molitva 2 A28Molitva 3

Quo vadis?

Имаме средба со докажан мултимедијален уметник. Позната на јавноста со својата креативна нарација од минатото и сегашноста, на релација Јас и Другиот. Ни’ се претставува со дел од дела непознати на јавноста: “Медуза”, “Добриот Змеј”, “Вавилон”, “Ѓавол” и други, со апокалиптични, митолошки суштества прикажани во темни и мрачни гами со јак ликовен осет и драматургија. Таа истражува по нашата колективна свест и н´е поттикнува на преиспитување од надвор кон внатре, Каде одиме?

“Радоста на живеењето” ни обрнува внимание на заборавените стилски техники во сите медиуми. Со моќта на женската ликовност и изострено чувство стреми кон поврзување на традицијата поврзувајќи ја со поставениот ќилим. Со рециклираните предмети во ново руво на употребна вредност и убавината на живеењето, интерактивно не воведува во универзалниот свет на магичниот круг на посакување.

Во триптихот “Молитва” со употребата на златни плохи, сугерира јака мистика и платформа на мечтаење и славење на колективната свест. Да се помолиме пред да излеземе. Со делата н`и дава патоказ за исцелување на душата и телото.
Добар почеток со симболиката на А & Д.

Марина Лешкова,  ликовен уметник