40293622 263853204246568 7035943462130155520 O

SlovoKult :: literARTour – СловоКулт литерАРТура

Биенален интернационален фестивал за современа поезија/текст и уметност
Тема: Fake/Fact – вистината во современата уметност и поезија/текст 2018

Изложбата која беше поставена во галеријата Акантус со уметниците Касиопеја Наумовска, Тони Шулајковски, Моника Мотеска, Ѓорѓе Јовановиќ, Владимир Лукаш, Мирослав Масин, Дороти Пачкова, Кристијан Крстевски, Дијана Томиќ Радевска, и уметниците од Германија, Катрин Салентин, Силвија Лоренц, Александар Јестровиќ-Јамес Дин, Цетелман и Елизабета Костадиновска (ака Линднер) беше дел од активностите на биеналниот интернационален фестивал за современа поезија/текст и уметност SlovoKult :: literARTour – СловоКулт литерАРТура 2018
Уметниците кои беа селектирани од Елизабета Линднер и ликовниот соработник на фестивалот Дијана Томиќ Радевска беа успешен спој со поетите кои во прекрасниот амбиент во дворот на галеријата Акантус беа претставени низ поетски читања.
Изложбата беше поставена од 29.08.2018 – 5.09.2018

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *