Welcome

Say hello to the toggle bar. This is an optional section you can use to display any content you'd like. Simply select a page from the theme panel and the content of the page will display here. You can even use the drag and drop builder to create this! This is a perfect place for your company mission statement, alerts, notices or anything else.

Get In Touch

Email: support@total.com
Phone: 1-800-Total-Theme
Address: Las Vegas, Nevada

Our Location

Repare Poster

Réparé

Изложба за применета ументост и дизјан.

Галеријата Акантус, ве поканува во сабота на 23 март во 12 часот на отворањето на изложбата Réparé.

Оваа изложба е соработка на три иницијативи, три имиња АКАНТУС, СПИН и КОМРАД-ДИЗАЈН, сѐ со цел да размислуваме ангажирано, да ги почитуваме вредностите на обновливост и повторно да употребиме. Ја вклучивме нашата креативност, загриженоста за иднината, делувањето за запирање на претрупаноста со ѓубре и отпад. Со нашиот еколошкиот пристап се спротивставуваме кон мегаломански количини производство, се ангажираме со грижа за подобро утре на нашата планета, за подобро осмислување на нашите организирани или неорганизирани животи.

Со вклучување на нашата уметност и креативност, креација и дизајн, создадовме мебел, аксесоари за домот, уметнички предмети, нова применета уметност, поточно ре-создадовме нови артистички производи од предмети кои некому веќе не му значат или пак не му користат. Тие предмети за нас имаат значење, затоа повторно ги враќаме во живот и им ја враќаме вредноста во совремието, но и понатаму за новото време. Ги дизајнираме за новите корисници. Изложените производи се репарирани, редизајнирани, ре-организирани во нова функција или пак им е вратена првобитната функција. Создадени се и нови производи во служба на овој креативен процес.

Изложбата ќе биде отворена до 2 април.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *