Welcome

Say hello to the toggle bar. This is an optional section you can use to display any content you'd like. Simply select a page from the theme panel and the content of the page will display here. You can even use the drag and drop builder to create this! This is a perfect place for your company mission statement, alerts, notices or anything else.

Get In Touch

Email: support@total.com
Phone: 1-800-Total-Theme
Address: Las Vegas, Nevada

Our Location

Slikame Mural

Сликаме мурал

Галеријата „Акантус“ организира отворена работилница за сликање на мурал со Дијана Томиќ Радевска. Оваа работилница има за цел да ја приближи техниката и процесот на сликање на мурал до скопската публика. Сликањето на муралот ќе започне во петок, 5-ти мај од 16 до 21 часот, а ќе продолжи во сабота и недела од 12 до 16 часот.

Дијана Томиќ Радевска е мултимедијален уметник и дизајнер. Работи на графики, сликарство, уметнички инсталации, арт видео и дизајн. Нејзиниот сеопфатен и сестран уметнички пристап, преку комбинирање на различни техники, се испирација за оваа отворена работилница. Посетителите ќе имаат можност не само да го набљудуваат процесот, туку и во интеракција со уметникот да се вклучат во неговото креирање.

Муралот како уметнички израз е дел од човековиот живот од праисторијата, а првите негови форми сведочат и за знаковниот јазик. Тој како уметничкa форма опстојува во целиот тек на човековата цивилизација, а денес го има задржано истото значење и смисла: да направи слики на општеството, кои се креирани од приказни, вредности, соништа и промени. Токму поради тоа сакаме приказните и соништата посветена на нашите посетители и нивната енергија да бидат дел од овој мурал и заеднички да уживаме во уметноста.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *